Aantal bezoekers vanaf : 01081
Laatste update : ..

Nieuwsbericht van 14 februari

Nederlandse Apachevliegers filmen laatste momenten Columbia

Twee Nederlandse Apachevliegers hebben, naar gisteren (13 februari) bleek, de laatste momenten van de boven Texas verongelukte spaceshuttle Columbia gefilmd. De Apaches vlogen 1 februari, de dag van het ongeluk, boven Texas in het kader van een schietoefening. De gemaakte beelden zijn nog dezelfde dag bij de NASA afgeleverd. Deze maakte vervolgens pas gisteren publiekelijk melding van de band.


De verregaande bezuinigingsmaatregelen die de Minister en de Staatssecretaris van Defensie, Henk Kamp en Cees van der Knaap, maandag (30 juni) in een brief aan de Kamer hebben toegelicht, moeten leiden tot een verbetering van de krijgsmacht. “De belangrijkste doelstellingen voor de toekomst zijn een nieuw evenwicht tussen omvang en middelen enerzijds en het budget anderzijds. Daarnaast moet de kwaliteit van de krijgsmacht worden verbeterd, net zoals de inzetbaarheid bij crisisbeheersingsoperaties, ook degene ver van Nederland,” aldus de bewindslieden in hun brief.


De Koninklijke Luchtmacht heeft woensdag 7 mei de website met alle informatie over de Open Dagen op het Internet gezet. Op de website staat het laatste nieuws rondom de Open Dagen op 20 en 21 juni 2003 op Vliegbasis Twenthe. Ook vindt de bezoeker hier het programma, telefoonnummers, adressen en informatie over bereikbaarheid en parkeren.


Op woensdag 26 maart vloog de KDC-10 haar laatste missie boven Afghanistan in het kader van de Operatie Enduring Freedom. Vanuit Manas, Kirgizië, heeft de tanker van de Koninklijke Luchtmacht vanaf juni 2002 in totaal 78 missies gevlogen. Hierbij werd 3.000.000 pond brandstof getankt door jachtvliegtuigen, maar ook door KC-10 tankervliegtuigen. Per 1 april 2003 wordt de KDC-10, van het 334 Squadron van de Vliegbasis Eindhoven, alleen nog ingezet voor wekelijkse vluchten tussen Eindhoven en Manas, waarbij personeel, vracht en eventuele F-16’s worden meegenomen op de reis. Tankervliegtuigen van de coalitie nemen de taak van de KDC-10 boven Afghanistan over.