Aantal bezoekers vanaf : 01081
Laatste update : ..

Oudleden 334 Squadron

Wat doen wij?

Ons reglement zegt daarover het volgende: “De vereniging stelt zich ten doel het contact tussen de oud leden van 334 squadron onderling alsmede het contact met het huidige squadron te handhaven en te bevorderen”.


Wij voeren dat uit door vier maal per jaar bijeen te komen. We doen dat twee maal per jaar als leden onder elkaar en twee maal per jaar met de partners. Zo is er in januari altijd een gezamenlijke bijeenkomst in verband met Nieuwjaar en houden we eind augustus altijd een gezamenlijke barbecue. Al deze bijeenkomsten vinden in principe plaats in het officierscasino te Soesterberg en zijn altijd goed bezocht. In beginsel wordt voor deze bijeenkomsten geen eigen financiële bijdrage gevraagd.


Vier militairen van de Koninklijke Luchtmacht hebben vandaag (5 december) op Ganci Air Base in Manas (Kirgizië) onderscheidingen gekregen voor hun inzet tijdens eerdere crisisbeheersingsoperaties. De militairen maken deel uit van het F-16 detachement dat vanaf het vliegveld in Kirgizië een bijdrage levert aan operatie "Enduring Freedom" boven Afghanistan. Naast de vier militairen op Ganci Air Base kregen nog vijftig luchtmachtmilitairen onderscheidingen voor hun bijdrage aan eerdere crisisbeheersingsoperaties. Zij ontvingen hun medailles op de vliegbasis Volkel.


De Nederlandse luchtmachtmilitairen die deel uitmaken van het internationale F-16 detachement dat vanaf de vliegbasis Manas in Kirgizië deelneemt aan operatie "Enduring Freedom", laten ook op humanitair gebied van zich spreken. Zo hebben ze ruim twintig kansarme kinderen geholpen aan kleding en schoeisel. Doordat de kinderen daar niet over beschikten, gingen ze niet meer naar school. Daarnaast lopen er nog een speelgoedactie en een project voor de aanschaf van schoolboeken.


Het Nederlandse luchtmachtdetachement in Kirgizië zorgde op Sinterklaasavond voor een leuke surprise. De kankerpatiëntjes van het lokale ziekenhuis in de hoofdstad Bishkek kregen op 5 december bezoek van Sinterklaas. De lokale media toonden veel belangstelling.